انظم لمعجبينا في الفيس بوك ...
قديم منذ /2012-03-09, 05:47 PM   #1

 طريقة اكلات مصرية 2012


طريقة اكلات مصرية 2012

طاجن التورلى باللحم

طريقة اكلات مصرية 2012 3d095c4aa41d8cfeeb31

اكله حلوه اوى وفيها كل المكونات من الخضار وكمان اللحم
وكمان طريقتها سهله خالص

اولا المقادير

ربع كيلو بسله
ربع كيلو كوسه مقطعه
ربع كيلو فاصوليا مقطعه
ربع كيلو جزر مقطع
فلفل اخضر رومى مقطع
طماطم شرايح
بطاطس شرايح
بصل شرايح
لحمه مسلوقه نصف سواء
التوابل ملح وفلفل وبهارات

الطريقه

نسلق اللحمه نصف سليق ونخلى الشوربه على جمب
نجيب الطاجن بتاعنا او الصينيه ونحط فيها الخضار ونقلبه على بعض وبعدين نحط شرايح البصل والبطاطس والبصل والتوابل
وبعدين نحط عليها الشوربه واللحمه ونغطيها بورق الفويل
وندخلها الفرن تستوى
وبنقدمه مع الرز والسلطه




كفته الارز
طريقة اكلات مصرية 2012 518137aa8d78466af6dc


كتير مننا بيحبها سواء متحمره بس او فى الصلصه حلوه اوى وكمان سهله خالص

تعالوا نعرف بتتعمل ازاى

المقادير

كيلو لحمه مفرومه ( وياريت تكون الدهون قليله او تكون لحمه جملى )
نصف كيلو ارز او كيلو الاربع يتغسل ونسيبه حوالى ثلث ساعه وهو مبلول
بصلايه كبيره مفرومه
6 فصوص ثوم
بقدونس
بهارات ملح وفلفل

الطريقه

نحط كل المقادير على بعض ونفرمه فى الكبه
ناخد الكفته ونصبعها ونقليها فى الزيت
ولو حابين تشيلوها فى الفريزر من غير قليه ممكن ولو بقليه برضو ممكن
ونستخدمها وقت مانحب

طريقتها فى الصلصه

طريقة اكلات مصرية 2012 d7a109c8a9628d1aee41


بنحمر ثوم مفروم مع بصلايه مفرومه ونحط عليها عصير الطماطم ونسيبهم يتسبكوا
وبعد كده نضيف الشوربه لحد ماتغلى ونضيف الكفته عليها واول ماتغلى نهدى لحد ماتستوى
وممكن نسوى معاها بطاطس مكعبات

وبنقدمها مع رز بالشعريه وسلطه



المسقعــــــــــه

طريقة اكلات مصرية 2012 4141de090c5a478e07bc


طبعا معظمنا بيحبها وكمان سهله خالص

تعالوا نحضر مقاديرها

بذنجان عروس نقطعه شرايح
بططسايه نقطعها شرايح
فلفل اخضر نقطعه شرايح
طماطم نقطعها شرايح
ثوم مفروم
عصير طماطم
توابل ملح وفلفل
لحمه مفرومه متعصجه

الطريقه

نحمر البذنجان والبطاطس والفلفل فى الزيت ونحط عليهم شويه توابل بسيطه
نحمر الثوم فى السمنه ونحط عليه عصير الطماطم والتوابل ونسيبها تتسبك شويه بس مش للاخر يعنى تكون سايله شويه
نجيب صينيه ونرص فيها طبقه طماطم وبعدها طبقه بطاطس وبعدها طبقه فلفل وبعدها طبقه بذنجان وبعدين اللحمه المفرومه وبعدها طبقه بذنجان وبعدها طبقه شرايح طماطم وفلفل وبعدين نحط عليها الطماطم المتسبكه
نحط الصينيه فى الفرن حوالى ربع ساعه او اكتر شويه صغيرين


الكيكه الاسفنجيه

طريقة اكلات مصرية 2012 38850a97c4c36eb285f3


طبعا من اهم الكيكات لاننا بنعملها للتورت بتبقى حلوه اوى
وانا جبتهالكم بطريقه سهله خالص

تعالوا نشوف المقادير

10 بيضات درجتهم درجه حراره البيت
2 كوبايه دقيق
كوبايه ونصف سكر ناعم
معلقه بيكنج بودر
رشه فانيليا


الطريقه

نضرب البيض بالمضرب الكهربائى ضرورى مده ماتقلش عن ثلث ساعه لحد ما البيض حجمه بيتقل ويرتفع
نحط السكر ومعاه رشه الفانيليا على البيض ونضربهم تانى شويه
نحط معلقه البيكنج بودر على الدقيق وننقلبهم وننخلهم مع بعض
بنجيب مضرب يدوى عادى ونحط الدقيق شويه بشويه على البيض والسكر ونقلب فى اتجاه واحد لحد مايتجانسوا مع بعض وتحسى انهم دابوا مع بعض خالص
نكون مولعين الفرن على درجه 180
ندهن الصينيه سمنه ورشه دقيق وكمان على الجوانب ونحط مقدار العجينه فيها
وندخلها الفرن تستوى حوالى 40 دقيقه وممنوع خالص يتفتح عليها قبل نصف ساعه نهائى لانها بتهبط وبتبوظ

( ملحوظه )

ال تحب تكون الكيكه بنى بنشيل ربع كوبيه دقيق من المقدار ونحط بدلهم ربع كوبايه كاكاو ونقلبهم ونستخدمهم عادى
يكون مقدار الكوبايه ال هنستخدمها فى معيار الدقيق نفس الكوبايه ال هنستخدمها فى معيار السكر

( سر خطير )

لو عايزين تعملوا الكيكه تورته وتذوقوها وعايزينها تفضل طريه بعد ما الكيكه بتستوى وبتبرد خالص بنقطعها نصفين ونسقيها سفن اب بيخليها طريه وطعمها حلو ونذوقها زى ما نحب

الفراخ

طريقة اكلات مصرية 2012 0a2b643de6c5e555152f

اولا : نغسل الفراخ كويس اوى بالملح والخل علشان الزفاره ونغسلهم كويس

ثانيا : بالنسبه للحمه نغسلها كويس

ثالثا : نحضر الحله ونحط فيها مايه ونحطها على البوتوجاز ونجيب بصله ونقشرها ونغسلها كويس ونحطها فى المايه ونحط عليها كمان فلفل وكمون وورق لورى وحبهان وشوربه فاين فودرز للبتحب تحطها لو مش عايزه تحطيها بلاش
ونسيب المايه تغلى بالبهارات دى كلها
اول ماتغلى المايه نحط فيها الفراخ او اللحمه واول ماتغلى تانى نهدى على النار ونسيبها تستوى


بنحط معاها الملح من الاول عادى بس ياريت نحطه شويه بشويه علشان نظبط الطعم والفراخ بتاخد حوالى ساعه الاربع سواء واول ماتستوى الفراخ بنشيلها من الشوربه علشان متتهريش فيها


اللحمه

طريقة اكلات مصرية 2012 95d961e084f827140be9
بنحط عليها الملح بعد ماتكون قربت تستوى خلاص يعنى فى الاخر لان لو حطيته فى الاول اللحمه مش هتستوى واللحمه بتاخد حوالى ساعتين سواء

وبكده يابنات بنكون سوينا اهم حاجه زى اللحمه والفراخ ال لازم بتكون موجوده مع الاكل


الموضوع الأصلي : طريقة اكلات مصرية 2012 - المصدر : منتديات

من مواضيع !.. نبض ..! في المنتدى

  رد مع اقتباس
قديم منذ /2012-03-09, 05:50 PM   #2

 



يعطيك العافيه



طرح ولا اروع


  رد مع اقتباس
قديم منذ /2012-03-09, 05:52 PM   #3

 




ي سلام سلم

مشكورين على هيك مواضيع

ياهيك المواضيع يابلااا


كنت هنآ


  رد مع اقتباس
قديم منذ /2012-03-09, 05:55 PM   #4

 




يعطيك العافيه ع الموضوع

ماقصرت


  رد مع اقتباس
قديم منذ /2012-03-09, 05:56 PM   #5

 




مشكور على

الموضوع

ننتظر جديدك بلهفه



  رد مع اقتباس
قديم منذ /2012-03-09, 05:58 PM   #6

 




موضوع

خوونفشششاري مثل اللي نزله


تقبلو مروري


  رد مع اقتباس
قديم منذ /2012-03-09, 06:00 PM   #7

 






موضوع روعه من شخص اروع

مشكور فديتك على هالابداعات



  رد مع اقتباس
قديم منذ /2012-03-09, 06:02 PM   #8

 




ابداعات لا منتهيه

واصل ونحن خلفك واحلى تقييم لك


  رد مع اقتباس
قديم منذ /2012-03-09, 06:07 PM   #9

 




هيك

المواضيع ولا بلا

شغل عدل مدل

تقبل مروري


  رد مع اقتباس
قديم منذ /2012-03-09, 06:19 PM   #10

 




يسلمو ع الموضوع

ننتظر القادم منك واصل ابداعاتك

تستاهل التقييم


  رد مع اقتباس
إضافة رد

الكلمات الدلالية (Tags)
2012, اكلات, طريقة, طريقة اكلات مصرية 2012, مصرية


جديد مواضيع قسم مطبخ أبجديات ذوق
التعليق على الموضوع
الإسم:
البريد الإلكتروني:
التعليق:
سؤال عشوائي

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
لا تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة
Trackbacks are متاحة
Pingbacks are متاحة
Refbacks are متاحة


المواضيع المتشابهه
الموضوع كاتب الموضوع المنتدى مشاركات آخر مشاركة
اصناف اكلات مصرية 2012 !.. نبض ..! مطبخ أبجديات ذوق 10 2012-03-09 06:24 PM
اكلات رجيم مصرية 2012 !.. نبض ..! مطبخ أبجديات ذوق 10 2012-03-09 06:22 PM
صور اكلات روعه 2012, صور اكلات جنان, اكلات با ابداع فني !!زمان الصمت!! مطبخ أبجديات ذوق 0 2011-04-02 03:50 PM
رسائل حب مصرية 2011 احلى مسجات رومنسية مصرية 2012 الوافي رسائل حب - رسائل عتاب - رسائل حزينه - مسجات رومنسيه - SMS 0 2011-01-23 02:42 PM
اكلات مغربية , اكلات تقليدية , كوسكوس الدجاج على الطريقة المغربية التقليدية الوافي مطبخ أبجديات ذوق 0 2011-01-05 11:35 AM


Privacy Policy - copyright - parents - Contact us - Advertise with us

الساعة الآن 04:23 AM

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd. TranZ By Almuhajir
SEO by vBSEO

 

المواضيع والردود المنشورة لا تعبر عن رأي منتديآت آبجديات ذُوق ولا نتحمل أي مسؤولية قانونية حيال ذلك ( و يتحمل كاتبها مسؤولية النشر ) .